#slide-panel{background-color:#000;border-bottom:2px solid #838383;display:none;height:80px;margin:auto;padding-top:20px} .slide{width:950px;margin:auto} .btn-slide:link,.btn-slide:visited{color:#fff;float:right;display:block;font-size:14px;text-transform:uppercase;font-weight:bold;height:28px;padding:3px 0 3px 0;line-height:28px;text-align:center;text-decoration:none;width:80px;font-family:Arial;background:#000;margin-top:-2px} .loginform{width:950px;margin:0 auto;color:#999;font-family:Arial,Helvetica,sans-serif} .formdetails{color:#FFF;font-size:12px;padding:5px} .formdetails input{border:none;padding:2px 5px;background-color:#EFEFEF} .loginregister{color:#999;padding:5px} .loginregister a:link,.loginregister a:visited{color:#90fff6;font-size:12px} .loginregister a:hover{color:#fff} .loginform h2{padding:10px 10px 10px 0;font-size:18px;font-weight:normal;text-transform:uppercase} .loginform ul li{display:inline} .loginform ul li a:link,.loginform ul li a:visited{color:#FFF;font-size:12px;text-decoration:underline} input#signIn{color:#fff;background:url(https://lh4.googleusercontent.com/_U0QaeycS3vw/TZHtnbhNayI/AAAAAAAAAcY/o9eDhACl16M/btn_login.png) no-repeat;width:94px;height:25px;cursor:pointer;padding-bottom:5px} input#Email,input#Passwd{background:#414141;color:#fff} input:focus#Email,input:focus#Passwd{background:#545454}
Login

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η αποτυχία του Πιλάβιου!

Πιλάβιος τέλος, λοιπόν και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, αφού η θητεία του στην προεδρία της ΕΠΟ λαμβάνει τέλος.

Μια θητεία που πολλοί περίμεναν ότι θα έχει διαφορετική εξέλιξη, όταν ανέβαινε στην προεδρική καρέκλα και λίγοι -μόνο- είχαν διαισθανθεί ότι δύσκολα θα βρεθεί ο άνθρωπος που θα μπορέσει να σπάσει αποστήματα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ μπήκε και επίσημα από χθες (3/09) σε προεκλογική περίοδο αν και η μάχη για τη διαδοχή του Σοφοκλή Πιλάβιου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Μήνες...

Ο Γιώργος Σαρρής ομολόγησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ότι συζητά με προέδρους Ενώσεων για να διερευνήσει τις προθέσεις τους, ως προς το ενδεχόμενο να κατεβεί υποψήφιος. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης από την άλλη έχει ήδη θέσει την υποψηφιότητά του και κάνει και εκείνος από την πλευρά του, όσες ενέργειες απαιτούνται, προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο των μελών της ΕΠΟ.

Το ερώτημα, όμως, που θα πρέπει να βασανίζει τους Ελληνες οπαδούς και φιλάθλους δεν είναι άλλο απ' το... τι θα αλλάξει την επομένη της 6ης Οκτωβρίου, όταν και ο Σοφοκλής Πιλάβιος θα αποτελέσει παρελθόν από την Ομοσπονδία.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ριζοσπαστικές αλλαγές, αναδιάρθρωση από τα... θεμέλιά του και ουσιαστικά πλήρη ανασύνταξη από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μέχρι και τη Super League, για να έχει μια πιθανότητα να σταθεί στα πόδια του σε λίγα χρόνια.

Η ψαλίδα με την Ευρώπη σε επίπεδο συλλογικό ολοένα και μεγαλώνει και φυσικά δεν πρέπει εκεί να στέκεται κανένας στις όποιες επιτυχίες της μιας πρόκρισης ή των παροδικών νικών στα κύπελλα της UEFA. Ούτε φυσικά στη διαδρομή της εθνικής. Αυτά μπορεί να είναι απλά ένας παραμορφωτικός καθρέπτης, μια εικονική πραγματικότητα.

Και, δυστυχώς, είναι...

Είναι εικονική πραγματικότητα η παρουσία της Εθνικής Ελλάδας σε Euro και Μουντιάλ όταν ταυτόχρονα η πλειοψηφία των ΠΑΕ αδυνατεί να ανταποκριθεί στα χρέη έναντι τρίτων και κυρίως έναντι των παικτών που κατά καιρούς έχει απασχολήσει.

Είναι άθλια η πραγματικότητα που θέλει τη Football League και τη Football League 2 να μην μπορούν να σταθούν οικονομικά στο... ύψος τους, όταν στην πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας υπάρχουν ομάδες που μαζεύουν 10 χιλιάδες κόσμο στα γήπεδά τους.

Είναι αδιανόητο να μην έχει κατορθώσει ένας πρόεδρος της ΕΠΟ να ξεκαθαρίσει δια παντός το θολό τοπίο με τους ορισμούς των διαιτητών και κυρίως την απονομή δικαιοσύνης εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων, με την εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης που δεν θα δίνει το δικαίωμα σε καμία ΠΑΕ να το αμφισβητεί.

Είναι τρελό να υπάρχουν έξυπνα... «κενά» στον ΚΑΠ και τους άλλους κανονισμούς, για να μπορούν να ξεγλιστρούν - ανά διαστήματα - των σοβαρών ποινών οι ομάδες που θα υποπέσουν σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Είναι οξύμωρο να επικροτεί η Ομοσπονδία την ελαστική εφαρμογή του financial fair play και το σύστημα της αδειοδότησης.

Υπάρχουν πράγματα που τα βλέπεις και απλά λες ότι δεν γίνονται πουθενά. Και άλλα που τα παρακολουθείς να γίνονται ή τα διαισθάνεσαι να έρχονται και απλά, έχοντας συνηθίσει χρόνια τώρα αυτού του είδους την εικόνα, τα θεωρείς απολύτως φυσιολογικά.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος απέτυχε ως πρόεδρος της ΕΠΟ, διότι διέψευσε τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει ως πρόσωπο άφθαρτο -τότε- για μια ολική ανατροπή και ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου με στόχο την ανάπτυξή του σε όλα τα επίπεδα και κυρίως την κάθαρση σε όλα τα επίπεδα.

Κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου