#slide-panel{background-color:#000;border-bottom:2px solid #838383;display:none;height:80px;margin:auto;padding-top:20px} .slide{width:950px;margin:auto} .btn-slide:link,.btn-slide:visited{color:#fff;float:right;display:block;font-size:14px;text-transform:uppercase;font-weight:bold;height:28px;padding:3px 0 3px 0;line-height:28px;text-align:center;text-decoration:none;width:80px;font-family:Arial;background:#000;margin-top:-2px} .loginform{width:950px;margin:0 auto;color:#999;font-family:Arial,Helvetica,sans-serif} .formdetails{color:#FFF;font-size:12px;padding:5px} .formdetails input{border:none;padding:2px 5px;background-color:#EFEFEF} .loginregister{color:#999;padding:5px} .loginregister a:link,.loginregister a:visited{color:#90fff6;font-size:12px} .loginregister a:hover{color:#fff} .loginform h2{padding:10px 10px 10px 0;font-size:18px;font-weight:normal;text-transform:uppercase} .loginform ul li{display:inline} .loginform ul li a:link,.loginform ul li a:visited{color:#FFF;font-size:12px;text-decoration:underline} input#signIn{color:#fff;background:url(https://lh4.googleusercontent.com/_U0QaeycS3vw/TZHtnbhNayI/AAAAAAAAAcY/o9eDhACl16M/btn_login.png) no-repeat;width:94px;height:25px;cursor:pointer;padding-bottom:5px} input#Email,input#Passwd{background:#414141;color:#fff} input:focus#Email,input:focus#Passwd{background:#545454}
Login

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ψυχραιμία και υπομονή

«ΑΕΚ σημαίνει… δεν απογοητεύομαι». Το σύνθημα αυτό αποτελεί οδηγό για όλους στις τάξεις της ομάδας μετά τη χθεσινή… παγωμάρα της ισοφάρισης από τον Άρη που χάλασε μία βραδιά που προδιαγραφόταν ευχάριστη και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον.


Η «Ένωση» όδευε προς την πρώτη της νίκη, είχε κερδίσει το χειροκρότημα περίπου 20.000 φίλων της και παρουσίαζε τη δυναμική της υπό το βλέμμα των Κιθ Χάρις και Δημήτρη Βιντιάδη, μέχρι το τέρμα του Αγκάνθο να… χαλάσει το κλίμα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και παρέμειναν στα χαμηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία και υπομονή. Θεωρούν πως με λίγη… ρέντα και σταδιακή βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα η αναρρίχηση στη βαθμολογία είναι θέμα χρόνου.

Ψυχραιμία και υπομονή χρειάζεται, ωστόσο, και για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι υποψήφιοι επενδυτές απέφυγαν τις δηλώσεις, αλλά φέρονται να σχημάτισαν εξαιρετικές εντυπώσεις από την εικόνα του ΟΑΚΑ. Όχι πως περίμεναν το χθεσινό ματς για να σχηματίσουν γνώμη για τη δυναμική της ΑΕΚ ως συλλόγου, αλλά σίγουρα ένα γήπεδο με 20.000 φιλάθλους να χειροκροτούν ακόμη και μετά το τέλος του ματς, ήταν σίγουρα ένα θετικό σημάδι για αυτούς.

Μέσα το πολύ σε δέκα μέρες θα υπάρχει οριστική κατάληξη στην υπόθεση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Κιθ Χάρις (που αναχωρεί σήμερα από την Ελλάδα) και Δημήτρης Βιντιάδης εξακολουθούν να αναλύουν και να επεξεργάζονται τα στοιχεία που έχουν πάρει από την ΠΑΕ και θα αποφασίσουν σύντομα. Ίσως περιμένουν και ένα… σημάδι από την Πολιτεία για τη ρύθμιση των χρεών πριν το πράξουν, ενώ φαίνεται πως έχουν πειστεί για τη δυνατότητα δημιουργίας γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μοναδικό πρόβλημα είναι η έλλειψη χρόνου. Τα χρέη συσσωρεύονται για την ΠΑΕ, ο κίνδυνος προσφυγών είναι διαρκής και η υπομονή των πιστωτών εξαντλείται. Καλά τα 141.060 ευρώ των εισπράξεων από τον χθεσινό αγώνα, αλλά χρειάζονται πάρα πολύ περισσότερα για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.

Ο φόβος του Βλάχου

Ο Βαγγέλης Βλάχος εμφανίζεται βέβαιος ότι σύντομα τα αποτελέσματα θα έρθουν για την ομάδα του. Θεωρεί πως στα προσεχή παιχνίδια θα παίρνει αυτό που αξίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά παράλληλα ανησυχεί μήπως όσο δεν έρχονται οι νίκες το άγχος αρχίσει να καταβάλει τους ως επί το πλείστον νεαρούς παίκτες του βλέποντας την ομάδα στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Κρίσιμο ματς με ΟΦΗ

Από σήμερα η προσοχή όλων στρέφεται στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Εκεί θα επιδιώξει η ΑΕΚ να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά πιθανώς να έχει απώλειες. Παναγιώτης Λαγός και Βαλεντίνος Βλάχος αποχώρησαν με θλάσεις και σήμερα θα υποβληθούν σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού τους. Σίγουρα, πάντως, επανέρχεται ο Νίκος Κουρέλλας, που εξέτισε την τιμωρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου