#slide-panel{background-color:#000;border-bottom:2px solid #838383;display:none;height:80px;margin:auto;padding-top:20px} .slide{width:950px;margin:auto} .btn-slide:link,.btn-slide:visited{color:#fff;float:right;display:block;font-size:14px;text-transform:uppercase;font-weight:bold;height:28px;padding:3px 0 3px 0;line-height:28px;text-align:center;text-decoration:none;width:80px;font-family:Arial;background:#000;margin-top:-2px} .loginform{width:950px;margin:0 auto;color:#999;font-family:Arial,Helvetica,sans-serif} .formdetails{color:#FFF;font-size:12px;padding:5px} .formdetails input{border:none;padding:2px 5px;background-color:#EFEFEF} .loginregister{color:#999;padding:5px} .loginregister a:link,.loginregister a:visited{color:#90fff6;font-size:12px} .loginregister a:hover{color:#fff} .loginform h2{padding:10px 10px 10px 0;font-size:18px;font-weight:normal;text-transform:uppercase} .loginform ul li{display:inline} .loginform ul li a:link,.loginform ul li a:visited{color:#FFF;font-size:12px;text-decoration:underline} input#signIn{color:#fff;background:url(https://lh4.googleusercontent.com/_U0QaeycS3vw/TZHtnbhNayI/AAAAAAAAAcY/o9eDhACl16M/btn_login.png) no-repeat;width:94px;height:25px;cursor:pointer;padding-bottom:5px} input#Email,input#Passwd{background:#414141;color:#fff} input:focus#Email,input:focus#Passwd{background:#545454}
Login

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το διπλό πλάνο του Ζαρντίμ

Ο Πορτογάλος ψάχτηκε στα φιλικά, αλλά η ενδεκάδα «κλειδώνει» στο ξεκίνημα της σεζόν.
Ο Πορτογάλος ψάχτηκε στα φιλικά, αλλά η ενδεκάδα «κλειδώνει» στο ξεκίνημα της σεζόν. Τα συστήματα για το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα, τα πρόσωπα και η λύση με τον Ντιακιτέ.


O Ντρισά Ντιακιτέ αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με την προοπτική να δώσει βοήθεια περισσότερο στη θέση του αμυντικού μέσου (διότι παίζει και ως δεξί μπακ), μία θέση που τελικά φάνηκε ότι χρειαζόταν ενίσχυση η ομάδα του Πειραιά περισσότερο κι από αυτήν του αριστερού ακραίου μετά την πώληση του Κέβιν Μιραλάς. Ειδικά, από τη στιγμή που έχουν παρουσιαστεί πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, λόγω και των σημαντικών αλλαγών στο ρόστερ αυτό το καλοκαίρι και εν όψει Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο βαθμός δυσκολίας προβλέπεται φέτος ακόμη πιο δύσκολος σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ψάχτηκε πολύ αυτό το καλοκαίρι στα φιλικά, έκανε «πειράματα» και πλέον δείχνει να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν. Διότι, στην πορεία θα γίνουν και αλλαγές και θα παίξουν περισσότερο παίκτες που αυτήν τη στιγμή είτε χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, είτε δεν έπαιξαν καθόλου. Μεγαλύτερη έκπληξη συγκριτικά με τις δοκιμές στα φιλικά και τα πρώτα επίσημα ματς είναι ο Λιούμπομιρ Φέισα. Σχεδόν σε όλους τους αγώνες προετοιμασίας ήταν βασικός και μάλιστα σε ρόλο κόφτη, όταν έπαιζε ο Ολυμπιακός 4-3-3 και στις δύο πρώτες αγωνιστικές ήταν εκτός αποστολής! Ο Πορτογάλος μονιμοποιεί στα άκρα τον Πάουλο Μασάντο, από τη στιγμή που δεν έγινε μεταγραφή στη θέση του Κέβιν Μιραλάς και δείχνει ότι αυτό που έκανε στα φιλικά, με την εναλλαγή συστημάτων, θα γίνει και στο πρωτάθλημα.

Στην πρεμιέρα, σ' ένα ματς εκτός έδρας, που το αντιμετώπισε ως αγώνα με ιδιαιτερότητες, λόγω του ότι ήταν και πρεμιέρα, πήγε σε ένα κλασικό 4-2-3-1, που είναι πολύ πιθανό να βλέπουμε σε όλα τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και στα πιο δύσκολα του πρωταθλήματος, ειδικά εκτός έδρας. Αντίθετα, σε πολλά άλλα, ειδικά στο Καραϊσκάκη είναι πιθανό να επιλέγει το 4-3-3, κάτι που έκανε και με τον Λεβαδειακό. Για την ακρίβεια, η εντολή του ήταν να μετατρέπεται κάποιες στιγμές, σε φάσεις άμυνας σε 4-2-3-1, με τον Μανιάτη να πηγαίνει πιο κοντά στον Μοντέστο, ωστόσο η βασική εντολή και φαινόταν στην ανάπτυξη ήταν ένα κλασικό 4-3-3. Επίσης, στα φιλικά και θα το δούμε σε ματς που ο Ολυμπιακός δεν θα έχει το αποτέλεσμα και θα πιέζει, είχε δοκιμάσει και το 4-4-2.

Για τον Πορτογάλο τα βασικά ζητούμενα είναι η καλή κυκλοφορία, να μπει περισσότερο στο παιχνίδι επιθετικά ο Μασάντο, που έχει ποιότητα, η αμυντική λειτουργία, ειδικά για το Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά η ετοιμότητα του Ντιακιτέ, για τον συγκεκριμένο τομέα.

*Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται βελτίωση. Και στην αμυντική του λειτουργία ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στην επιθετική του, παρά τα τέσσερα γκολ με τον Λεβαδειακό.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Φουστέρ και Γκρέκο

Αν είναι έκπληξη που όλο το καλοκαίρι ήταν βασικός ο Φέισα και στα επίσημα ματς είναι εκτός αποστολής, το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τον Γκρέκο, που έχει αρκεστεί σε ολιγόλεπτη συμμετοχή.

Ο Ιταλός όμως μπήκε στο τέλος της προετοιμασίας, έχοντας κι ένα πρόβλημα τραυματισμού και εκτιμάται ότι θα πάρει τις ευκαιρίες, με δυνατότητα να παίξει στον άξονα, ως μοναδικός αριστεροπόδαρος σ' αυτόν τον χώρο. Για τον ίδιο λόγο έχει καθυστερήσει να μπει στην ομάδα και ο Φουστέρ, ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει πολύ στο πρέσινγκ στον αντίπαλο, αλλά και στο γκολ. Προχθές, όταν μπήκε αλλαγή έπαιξε ως εσωτερικός μέσος, ωστόσο η φυσική του θέση είναι πίσω από τον φορ και στο 4-3-3, μπορεί να παίξει στα άκρα.


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ

«Θα παίξει ο Φέισα»

Είναι λογικό να συζητείται η περίπτωση του Λιούμπομιρ Φέισα.

Ο Σέρβος ήταν βασικός όλο το καλοκαίρι, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προσπάθησε να τον καθιερώσει ως κόφτη και ξαφνικά... εξαφανίστηκε όταν ήρθε η ώρα των επίσημων αγώνων. Οχι μόνον από την ενδεκάδα, αφού δεν βρίσκεται ούτε στον πάγκο. Εύλογο και το ερώτημα αν συμβαίνει κάτι και ξαφνικά τέθηκε εκτός πλάνων. Στον σύλλογο διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και προβλέπουν ότι σύντομα θα αγωνιστεί ξανά. Αλλωστε, η απόκτησή του πέρυσι ήταν επένδυση και φέτος δεν έχει βγάλει προβλήματα τραυματισμών. Είναι προφανές ότι στο ξεκίνημα των επίσημων αγώνων ο Ζαρντίμ ήθελε σε θέσεις «κλειδιά» τους έμπειρους, αν και η απουσία του Φέισα από τη δεκαοχτάδα προκαλεί εύλογες απορίες.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΑΝΤΟ

Το τρικ με «Τόρο», Αμπντούν

Ο Πάουλο Μασάντο αποκτήθηκε για τον άξονα, αλλά από τη στιγμή που έφυγε ο Κέβιν Μιραλάς καλείται να καλύψει το κενό του. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ λέει ότι θα χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες των αγώνων, αλλά μέχρι τουλάχιστον να ετοιμαστεί ο Νταβίντ Φουστέρ, ειδικά στην Ευρώπη, ο Πορτογάλος αναμένεται να παίξει ως ακραίος.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα για τη θέση του, άλλωστε στην Τουλούζ έκανε πολλά παιχνίδια ως ακραίος, αν και προτιμά να επιστρέψει στον άξονα, εκεί όπου ξεκίνησε την καριέρα του και αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια. Και στο ματς με τη Βέροια και με τον Λεβαδειακό, ο Ζαρντίμ έκανε κάτι που σίγουρα δεν ήταν τυχαίο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Μασάντο ήταν αριστερά, στο δεύτερο όμως άλλαξε πλευρά με τον Τζαμέλ Αμπντούν και πήγε δεξιά. Εκεί, όπου θεωρητικά έχει περισσότερες πιθανότητες να κλίνει προς το κέντρο, με την προϋπόθεση ότι ο Βασίλης Τοροσίδης θα παίζει όλη την πλευρά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει αυτήν τη δυνατότητα, προωθείται και αμυντικά, αν μένει στο κέντρο ο Πορτογάλος, μπορεί να πάει ο αμυντικός μέσος που είναι πιο κοντά στον χώρο για να καλύψει.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ

Είναι σαφές ότι ο Ζαρντίμ σκέφτεται αυτό το σχήμα, με τον Μασάντο δεξιά και τον Αμπντούν αριστερά. Κι αν προσέξατε, τις καλές του φάσεις ο Αλγερινός τις έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, παίζοντας αριστερά και το τρικ μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη συνολικά για την ομάδα. Προϋποθέτει όμως να ανεβάσει την απόδοσή του και ο Τοροσίδης, αλλά και να έχει πολλές δυνάμεις για να μπορεί με τις προσπάθειές του να «απελευθερώνει» τον Μασάντο.

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Στην πορεία ευκαιρίες θα πάρουν κι άλλοι παίκτες. Από τα μέχρι στιγμής παιχνίδια έχει φανεί ότι θα παίξει αρκετά και ο Μήτρογλου, με την αποχώρηση του Μιραλάς αναμένεται να πάρει περισσότερα ματς και ο Φετφατζίδης, που χρησιμοποιείται ως αριστερός ακραίος, ενώ στην πορεία ευκαιρίες αναμένεται να πάρουν και παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου, όπως ο Μανωλάς, που είναι αυτήν τη στιγμή τέταρτος κεντρικός αμυντικός, μετά τους Κοντρέρας, Σιόβα και Παπάζογλου.

*Ο Ολυμπιακός ψάχνει ακόμη την ταυτότητά του, με αλλαγή προπονητή. Η διάρκεια, ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Ενδεικτικά είναι και κάποια νεύρα μέσα στο ματς όταν δεν «βγαίνουν» κάποιες επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου